Mercedes Benz Mclaren SLR

3 195 000 kr

Reg. nr.

BLK94R

KM

36242

Fordonstyp

Sportbil

Bränsle

Bensin

Växellåda

Automat

Årsmodell

2004

Färg

Svart

Märke

Mercedes Benz

Modell

Mclaren SLR

Motorvolym

5,5L

Mercedes McLaren SLR från 2004 med alcantara klädd inredning.
SLR är en förkortning för ”Sport Leicht Rennsport” (Sport Light Racing), en hyllning till Mercedes-Benz 300 SLR som tjänade som bilens inspiration. Bilen erbjöds i coupé-, roadster- och speedster-karosser med den sistnämnda som en begränsad upplaga och endast 2.157 bilar producerades totalt.

Den bakhjulsdrivna Mercedes-Benz SLR McLaren placerade sin kompressor V8 bakom framaxeln. Den byggdes kring en kolfibertub och hade kolfiber-keramiska bromsar och världens första serietillverkade luftbroms. Vid 100 km/h fälls den bakre spoilern automatiskt ut i en vinkel på 10 grader, och vid 250 km/h genererar den ytterligare 78 kg marktryck, varav 50 kg riktas till bakhjulen. En strömbrytare på mittkonsolen ökar angreppsvinkeln till 30 grader och bakhjulen belastas med ytterligare 44 kilo. Vid inbromsning vinklas spoilern till 65 grader, vilket fungerar som en luftbroms men också ökar det totala marktrycket till 167 kg och balanserar det nästan jämnt mellan fram- och bakaxlarna.

Den kompressormatade 5,4-liters V8-motorn levererar en häpnadsväckande 626 hk och accelererar 0-100 km/h på 3, 8 sekunder. Den handmonterade specialförstärkta legeringsblocket har torrsumpsmörjning. Detta möjliggör att motorn kan placeras lägre i chassit, vilket förbättrar hantering, grepp och väghållning.

En vidsträckt femväxlad automatisk växellåda omvandlar motorns råstyrka till rörelse. Rattmonterade knappar gör det möjligt för föraren att växla manuellt.
Standardfunktioner inkluderar 19-tums hjul, bi-xenon HID-strålkastare, sexvägs eljusterbara kolfibersportstolar, läder- och Alcantara-klädsel, Bluetooth-telefonanslutning, automatisk klimatkontroll med två zoner, adaptiv farthållare och ett sju-högtalar Bose surround-ljudsystem med en bagagemonterad sex-CD-växlare.

Föregående bild
Nästa bild

Kontakta oss